ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ απευθύνεται σε κάθε ενήλικα που βαδίζει στη ζωή, μοναχικά ή όχι, ελεύθερος και ανεξάρτητος ή δεσμευμένος και με υποχρεώσεις. Θεωρούμε ότι, αφού περάσαμε την εφηβεία, γνωρίζουμε και ποιοί είμαστε. Πιστεύουμε, ακόμα, ότι έχουμε κατακτήσει την εσωτερική ελευθερία, ίσως επειδή παίρνουμε τις δικές μας πλέον αποφάσεις. Στην πραγματικότητα όμως, έχουμε βρει μόνο την σκιά της. Ανακαλύπτοντας και άλλο από τον εαυτό μας, ανακαλύπτουμε και άλλο από τον Θεό. Ένας ασκητής έλεγε στον Θεό: "Θεέ μου, δείξε μου ποιός είμαι". Όταν πέρασε καιρός στην άσκηση και την προσευχή, και άρχισε να ανακαλύπτει τόσα για τον εαυτό του, η προσευχή του άλλαξε. Την συμπλήρωσε με το "Θεέ μου, τώρα δείξε μου ποιός είσαι". Δεν υπάρχει εαυτός χωρίς Θεό και Θεός χωρίς εαυτό. Μήπως, αντί να ψάχνουμε αποκλειστικά τον άγνωστό μας εαυτό, θα έπρεπε να ψάξουμε και τον άγνωστό μας Θεό; Αυτόν που, όταν τελειώνουν οι δικές μας δυνάμεις, τις συμπληρώνει Εκείνος; Αυτόν που, όταν τελειώνουν τα όριά μας, τα επεκτείνει Εκείνος; Αυτόν που, όταν η ζωή μας έχει γίνει συντρίμια, την αναστηλώνει Εκείνος; Γιατί...Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός!

Στοιχεία Ζωής

Όλοι μας χρειαζόμαστε καθοδήγηση για να αποφύγουμε λάθη που χαλούν την ομορφιά της κάθε μέρας και την μετατρέπουν σε μια κοινή, κουραστική ή συνηθισμένη καθημερινότητα: με καυγάδες, χωρίς ενδιαφέρον, κατσουφιασμένοι, αναζητώντας απεγνωσμένα κάτι ξεχωριστό, ψάχνοντάς το σε "καινούριες", συχνά επιφανειακές εμπειρίες, χωρίς να θέλουμε να ζήσουμε με τις παλιές και να μάθουμε απ' αυτές.
Βρήκαμε, από την καθημερινή πνευματική μας ζωή και απ' το διαδίκτυο, οδηγίες για να ομορφήνουμε την καθημερινότητά μας και να την μετατρέψουμε σε μια "ενδιαφέρουσα νέα εμπειρία". Γιατί, είπαμε, η κάθε ημέρα με τον Χριστό είναι ζωντανή και περιπετειώδης και όχι κουραστική και βαριεστημένη.


Μικρές και μεγάλες παγίδες που μας χαλάνε την ομορφιά των καθημερινών μας σχέσεων. Αξίζει να τις προσέξουμε.

Ας δούμε εύκολους τρόπους για να φτιάχνουμε τη μέρα μας και να κάνουμε ευχάριστη και ευτυχισμένη την σχέση μας με τον ή την σύντροφό μας, την οικογένειά μας, τους φίλους μας.


Για να ζούμε όμορφα 1


Ο Απόστολος Παύλος στο προσκήνιο. Κατά την τελετή του γάμου, όλοι θυμούνται μόνο το "η γυνή να φοβείται τον άνδρα". Όλα όσα λέει ο Απόστολος Παύλος προηγουμένως στην προς Εφεσίους επιστολή δεν τα προσέχουμε καν.
Μας λέει λοιπόν ότι η γυναίκα θα υποτάσσεται στον άνδρα της γιατί είναι η κεφαλή της γυναίκας αλλά και ο άνδρας θα την αγαπά τόσο πολύ όσο ο Χριστός αγάπησε την Εκκλησία (ο οποίος θυσιάστηκε γι' αυτήν). Ας τα διαβάσουμε στους στίχους 22-33 του Ε΄κεφαλαίου της προς Εφεσίους επιστολής.Αλλοίμονό μας, αν δεν μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας...

(Αφιερωμένο εξαιρετικά στους φουκαράδες γονείς!)Γιατί στο τέλος εμείς θα την πληρώσουμε .
Επομένως, λίγες ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε λάθη σοβαρά που τα πληγώνουν και χαλάνε την σχέση μας μαζί τους. Και αυτή η σχέση είναι ό,τι πιο ωραίο στη ζωή.Για να ζούμε όμορφα 2, Γονείς και παιδιά

Ο Απόστολος Παύλος στην προς Εφεσίους επιστολή, κεφ. ΣΤ΄, στίχοι 1-4, μας λέει όχι μόνο ότι τα παιδιά οφείλουν να υπακούνε στους γονείς αλλά και ότι οι γονείς δεν πρέπει να τα εξοργίζουν αλλά να τα ανατρέφουν με παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Το κλειδί για να συνεννοούμαστε μαζί τους είναι ο τρόπος της αγάπης, του σεβασμού και της κατανόησης.
Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, οι σχέσεις με τους συνανθρώπους μας δηλαδή, αποδεικνύονται οι πιο δύσκολες στη ζωή μας. Και όμως, από αυτές εξαρτάται η επιτυχία μας σε κάθε τομέα και η ευτυχία μας.

Για να ζούμε όμορφα 3, καλές σχέσεις με τους άλλους
Ο Θεός έχει θέσει μια προϋπόθεση στην ζωή μας: η δική μας βελτίωση και σωτηρία περνάει μέσα από τον συνάνθρωπό μας. Ποτέ μέσα από τον εαυτό μας και μόνο. Γι' αυτό, όταν ο άνθρωπος ψάχνει τον εαυτό του συχνά δεν τον βρίσκει. Και όταν θέλει να διαμορφώσει αλλιώς την προσωπικότητά του, πάρα πολύ δύσκολα εξελίσσεται προς το καλύτερο. Γιατί επιδιώκει αυτό το καλύτερο με μοναδικό επίκεντρο τον εαυτό του. Η αυτοβελτίωσή μας πρέπει να περιλαμβάνει και την βελτίωση των σχέσεων με τους συνανθρώπους μας. Να γινόμαστε καλύτεροι όχι μόνο για να έχουμε επαγγελματικές, κοινωνικές, φιλικές ή αισθηματικές επιτυχίες αλλά και ουσιαστικότερη συνεννόηση, κατανόηση, συγχωρητικότητα με τους ανθρώπους.
Συχνά πέφτουμε στην παγίδα όλα να τα βλέπουμε στραβά. Αυτό γίνεται όχι μόνο αιτία παρεξηγήσεων αλλά στραβά παίρνουμε και τη ζωή μας. Είναι πολύ απλό να αλλάξουμε την σκέψη μας και μαζί με αυτό αλλάζει και η στάση μας στη ζωή. Στη συνέχεια μπορεί να δούμε ότι αλλάζουν και όλα γύρω μας, προς το καλύτερο και το θετικότερο.
Γιατί, το πώς βλέπουμε εμείς τα πράγματα έχει άμεση σχέση με το πώς μας έρχονται τελικά τα πράγματα στη ζωή μας.

καλός και κακός λογισμός ή μυγα__μελισσαΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ
ΣΟΚΟΛΑΤΑ - Chocolate


ΤΑ ΚΕΡΙΑ - Ta Keria

ΤΟ ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ - To Ragismeno Doxeio


ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ - To Louloudi Tis Eilikrinias


ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΝ - Ostis Thelei Opisw Mou AkoloutheinΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΗ ΓΗ - Angeloi stin gi

ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ - Mathima apo tis agriohines

Παραθέτουμε δύο εξαιρετικές προσευχές, έκ των οποίων η προσευχή της Μονής της Όπτινα, στη Ρωσία, έχει διαδωθεί και πέρα απ' τον χώρο της Εκκλησίας, σε ειδικές ομάδες στήριξης.
Οι γονείς προσεύχονται για τα παιδιά τους + προσευχή της ΄ΌπτιναΟ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Ακολουθούν δύο μαθήματα των φετεινών συναντήσεών μας με τα παιδιά του Πόρου. Πιστεύουμε ότι αυτά ενδιαφέρουν και τους ενήλικες.


Ο ΑΣΩΤΟΣ ΥΙΟΣ-Η υγιής σχέση του πατέρα με το παιδί


Το φωτοστέφανο και το στίγμα μας στη ζωή


Πώς αντιδρούμε στις κάθε είδους επιρροές, οπτικές και ακουστικές, συνειδητές ή υποσυνείδητες;
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...