ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ απευθύνεται σε κάθε ενήλικα που βαδίζει στη ζωή, μοναχικά ή όχι, ελεύθερος και ανεξάρτητος ή δεσμευμένος και με υποχρεώσεις. Θεωρούμε ότι, αφού περάσαμε την εφηβεία, γνωρίζουμε και ποιοί είμαστε. Πιστεύουμε, ακόμα, ότι έχουμε κατακτήσει την εσωτερική ελευθερία, ίσως επειδή παίρνουμε τις δικές μας πλέον αποφάσεις. Στην πραγματικότητα όμως, έχουμε βρει μόνο την σκιά της. Ανακαλύπτοντας και άλλο από τον εαυτό μας, ανακαλύπτουμε και άλλο από τον Θεό. Ένας ασκητής έλεγε στον Θεό: "Θεέ μου, δείξε μου ποιός είμαι". Όταν πέρασε καιρός στην άσκηση και την προσευχή, και άρχισε να ανακαλύπτει τόσα για τον εαυτό του, η προσευχή του άλλαξε. Την συμπλήρωσε με το "Θεέ μου, τώρα δείξε μου ποιός είσαι". Δεν υπάρχει εαυτός χωρίς Θεό και Θεός χωρίς εαυτό. Μήπως, αντί να ψάχνουμε αποκλειστικά τον άγνωστό μας εαυτό, θα έπρεπε να ψάξουμε και τον άγνωστό μας Θεό; Αυτόν που, όταν τελειώνουν οι δικές μας δυνάμεις, τις συμπληρώνει Εκείνος; Αυτόν που, όταν τελειώνουν τα όριά μας, τα επεκτείνει Εκείνος; Αυτόν που, όταν η ζωή μας έχει γίνει συντρίμια, την αναστηλώνει Εκείνος; Γιατί...Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός!

ΠΑΡΕ, ΚΥΡΙΕ, ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ

Άγχος για όλα: Διαγωνίσματα, ιατρικές εξετάσεις, οικονομική κρίση, οικογενειακή κρίση, κοινωνική κρίση, προσωπική κρίση, δυσκολίες με τους άλλους, τον εαυτό μας, την ζωή μας όλη. Πού σταματάνε όλα αυτά; Και πώς; Πότε;


Υπάρχουν στην Πίστη μας στοιχεία που μας βοηθάνε να διώξουμε το άγχος; Άπειρα! Πλήθος! Απλά δεν τα ξέρουμε. Ευκαιρία να τα μάθουμε.

Μία καταπληκτική ομιλία του Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Κονάνου για το άγχος, ανάρτησαν τα ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΘΟΥΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ για το άγχος μόλις χθες. Σημειωτέον ότι το εν λόγω ιστολόγιο έχει πάρα πολλά και απλά θέματα τα οποία μπορούν να ακούσουν, διαβάσουν και καταλάβουν ακόμα και τα παιδιά.

Άκουσα την ομιλία και εντυπωσιάστηκα. Μεστή και χαλαρωτική ομιλία για ένα θέμα το οποίο ο π. Ανδρέας προσεγγίζει με χιούμορ αλλά και μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

"Πάει να δώσει η κοπέλα Αγγλικά για τρίτη φορά" και μου λέει:

"Πάτερ, κάντε προσευχή για να περάσω (στα διαγωνίσματα)... που δεν το βλέπω, δεν περνάω, δεν το βλέπω"

"Πολύ ευχαρίστως να μην περάσεις"

"Όχι, να περάσω!"

"Είδες τι ρήμα χρησιμοποίησες; Λες "που δεν το βλέπω".

Αυτό είναι το μυστικό! ΜΑΘΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ!"

(Απόσπασμα από την ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου)


Ομιλία του Αρχιμανδρίτου π. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΑΝΟΥ με θέμα: " ΠΑΡΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ! " 19/2/2012

Το ανάρτησαν τα ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΘΟΥΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ,
εδώ: http://sundayschoolsartclass.blogspot.gr/2012/06/blog-post_07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...